Chifle cu lapte dulce

de alilianaa in Piine, 22 Feb 2014 | 3090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • un varf lingurita sare
  • 50 g drojdie pudra
  • 600-700 ml lapte
  • 30-50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte dulce:

Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un aluat destul de moale pentru a fi lucrat. Apoi se adauga uleiul putin cate putin si se framanta in continuare. Cand este gata, se pune de-parte, la cald, invelit cu un stergar. Se tine pret de o 45 min -o ora. Cand este gata se portioneaza chifle. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se mai tine inca 15 minute la dospit, dupa care se pun la cuptor pentru aproximativ 30 minute. 

Se scot pe o tava si de-asupra se pune un stergar umezit.  Vor fi mai pufoase. Se folosesc dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte dulce" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ela, da, e ceva ce nu se poate refuza..si aici ma gandesc la aproape tot ce e de casa...multumesc.

alilianaa 1

24.02.2014, 16:58

Ruxy, chiar nimic. Mare dreptate ai. Multumesc frumos.

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:54

super bune

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt